Gemoedsrust

Wie voor een van de assistentiewoningen in Werchter kiest, komt in een erg levendige gemeenschap terecht. Aan de overkant van de straat is er het Lokaal Dienstencentrum Oude Pastorie. Dat centrum is een bijenkorf van sociaal contact. Het draagt de uitdrukking ‘een leven lang leren’ hoog in het vaandel. Centrumleidster Joke Verryken vertelt ons wat er allemaal te doen is aan het Werchterse plein.

“Onze doelgroep bestaat vooral uit senioren. We zijn natuurlijk toegankelijk voor jong en oud, maar hier in Werchter merken we dat vooral de oudere generatie onze activiteiten en cursussen smaken. Zij maken hier vrienden, leren wat bij of eten samen. Het is een hechte groep die nieuwe bezoekers met open armen ontvangt.”

Standaard diensten Oud Gemeentehuis

  • Assistentiemanager op aangegeven uren
  • Noodoproepsysteem

À la carte aanbod door Meridia

  • Verzorging
  • Kapsalon
  • Klusjesdienst
  • Manicuren en pedicure
  • Poetsdienst
  • Thuisverpleging
  • Bed- en linnenwasservice
  • Schoonheidssalon
Kolmont rotselaar fullress 15

Wat het dienstencentrum zoal organiseert? Te veel om op te sommen eigenlijk...

Joke Verryken Lokaal Dienstencentrum Oude Pastorie

Franse, Engelse en Spaanse les (Engels ook voor gevorderden), Brei- en naaiclubs, middagrestaurant op vrijdag, yogales, kookworkshops, crealessen, tekenen en aquarel, bloemschikken, lezingen en infosessies over actuele thema’s, EHBO-cursussen, computerlessen, samen wandelen, repair Café, jaarlijkse evenementen: kerstfeest, bingonamiddag, enz...

Waarom is er zoveel keuze? “We streven er vooral naar de vereenzaming en het sociaal isolement tegen te gaan. Net om die reden is het aanbod zo groot en de prijs zo laag. Zo vindt iedereen wel iets naar zijn of haar zin.”

Oud gemeentehuis exterieur web 5

Zorg zonder zorgen

Zorgpartner Meridia is een organisatie die instaat voor zorgverstrekking in woonzorgcentra en serviceflats. Meridia stelt zijn ambities in dienst van één doel: hoogkwalitatieve zorg bieden op maat van alle residenten.

Dankzij Meridia woon je in een nieuwe thuis mét zorg op maat, of je nu hulpbehoevend bent of niet. We bieden immers verschillende
diensten aan zoals poetshulp, bed- en linnenwasdienst, thuisverpleging, manicure en zelfs een klusjesman of kapper aan huis.”

Veel van die zaken komen voor elke 65-plusser van pas, dat spreekt voor zich. Meridia ‘ontzorgt’: je krijgt alle diensten die je maar wil, eenvoudigweg bij je aan huis. Op je tvscherm bekijk je het volledige Meridia-menu en duid je aan welke dienst je wil boeken. Je kiest dus zelf hoeveel hulp je krijgt.

Vertel me er alles over.
Meer informatie?