Nieuwsbericht

Architect Koen Laurijssens vindt inspiratie in het dorp

De gekozen bouwstijl past uitstekend op het Werchterse plein. Een duidelijke, eerlijke en strakke opbouw van verschillende gevelelementen. Dit om rust en eenheid in het uitzicht van het plein te garanderen. De horizontale banden van licht architectonisch beton refereren aan de gevel van de kerk. Die kenmerkt zich door haar bruinachtige stenen en lichtgekleurde speklagen. “Bovendien recupereren we een deel van de natuurstenen van het oude gemeentehuis. We gaan ze hergebruiken in krachtige, opvallende wanden in de inkomhal. Een mooie blikvanger!” Aan de gevel springen daarnaast ook de houten verschuifbare panelen op de terrassen en voor de ramen in het oog. Goed voor privacy en om felle zon buiten te houden. “We vonden dat een leuk speels element dat extra charme geeft aan de gevels. Toch blijven de lichtinval en de luchtigheid altijd bewaard.